Kinderportretten

Ben jij op zoek naar een fotograaf voor kinderportretten? Het maken van foto’s van kinderen is één van de leukste dingen om te doen. Ik wil je daar dan ook heel graag mee helpen. Is het makkelijk? Nee, bepaald niet. Soms kan het een flinke klus zijn om kinderen te fotograferen. Ze hebben vaak een korte concentratie boog en doen niet altijd wat wij als ouders en fotograaf willen. Don’t worry! Wees niet bang dat wanneer jouw kind niet doet wat je in gedachten had, dat de foto’s dan mislukken.

We kunnen al spelenderwijs foto’s maken. Het gaat om lol maken, lachen en spelen. Kleine opdrachtjes geven en vooral veel geduld hebben. Dan komt het echt goed! Om tot dat ene perfecte plaatje te komen, neem ik altijd extra de tijd. Wanneer het om jongere kinderen gaat, geef ik uw kind de ruimte om te wennen aan zowel de omgeving, als aan mij.

Waarom een kinderportret

Een kinderportret is de puurste vorm van fotografie. Het zijn vaak simpele foto’s van het gezicht, waarbij je het liefste de fijne en mooie karaktertrekjes wilt vastleggen. Op basis van uw wensen maak ik foto’s met of zonder glimlach of bijvoorbeeld met een effen achtergrond in studio setting of juist in een natuurlijke buitenlocatie.

Vaak worden kinderportretten gemaakt voor eigen gebruik, voor thuis aan de muur. In die gevallen wil je jouw kindje op zijn/haar mooist hebben. Met een mooie mimiek in het gezicht die bij het karakter past en geen overdreven lach of juist saaie blik die meer thuishoort op een pasfoto.

Kinderportretten van jonge kinderen

Soms is het een hele uitdaging om mooie kinderportretten te maken. Wanneer het om jonge kinderen gaat is het goed om hier een kleine voorbereiding in te treffen. Denk bijvoorbeeld aan:

– Neem een favoriet knuffeltje mee
– Laten we goed nadenken om een vertrouwde omgeving, dat kan vaak helpen
– Trek jouw kindje wat leuks aan, waar hij/zij zich prettig in voelt
– Het beste is om af te spreken in de ochtend of in de middag na een eventueel slaapje

Wanneer alles goed samenvalt en we je kindje in een goede mood krijgen, weet ik zeker dat we er samen een succes van kunnen maken.

Heb jij een ervaren fotograaf nodig?

Kom met mij in contact

Ben jij op zoek naar een gezellige, spontane en enthousiaste fotograaf die goed met kinderen overweg kan? Dan zul je zeker niet teleurgesteld zijn wanneer je mij belt! Ik bespreek graag samen met jou je wensen en de mogelijkheden. Weet je nog niet precies welke kinder fotoshoot je wilt? Dan denk ik graag met je mee. Samen zorgen we ervoor dat jij straks fantastische foto’s van jouw kind(eren) in handen hebt.

Wil jij meer weten of heb je interesse in een afspraak? Neem dan contact op!


    Ik geef hierbij toestemming om mijn gegevens te verwerken, zoals omschreven in de privacyverklaring.