Fotoshoot op locatie

Je hebt een afspraak gemaakt bij Mandy Eising Fotografie voor een fotoshoot op locatie. We gaan samen overleggen waar deze shoot plaats gaat vinden. Wil je liever een omgeving in de natuur, bijvoorbeeld een plek waar jullie als gezin veel wandelen of wil je liever een stedelijke locatie in bijvoorbeeld een oude wijk/centrum of bij een oud pand.

Tips voor een buiten fotoshoot

Voor een fotoshoot op locatie kiezen we ervoor om naar een buitenlocatie te gaan. Elk seizoen heeft zijn charmes en voegt iets extra’s toe aan de foto’s. Zoals de warme kleuren van de herfst of een mooie sunset in de zomer. Om er zeker van te zijn dat jij en je gezelschap straks stralend op de foto’s verschijnen, geef ik je een paar tips:

  • Stem de kleding op elkaar af, ga voor dezelfde kleurtinten zodat jullie één geheel vormen op de foto. Voorkom kleding met drukke prints en teksten. Wanneer de kleding uit rustige patronen en kleuren bestaat zorg je ervoor dat de foto’s tijdloos blijven.
  • Mocht je op de foto’s graag schoenen aan willen die niet handig zijn om op te lopen, neem dan voor tussendoor slippers/andere schoenen mee die je aan kan doen.
  • Een paraplu is met het onvoorspelbare weer in NL zeker geen onmisbaar item. Mochten we onverwachts een kleine bui over ons heen krijgen, kunnen we met de paraplu de regen toch nog tegenhouden.
  • Neem gerust wat eten en drinken mee voor de kleintjes. Tussendoor even een slokje drinken en wat kleins te eten kan wonderen doen voor de foto’s.
  • Afleiding voor de kids kan makkelijk zijn tijdens een shoot. Denk hierbij aan een klein speelgoedje, knuffeltje, filmpje of muziek op de telefoon.

Hoe vind je een mooie fotolocatie

Het mooiste is dat je een fotoshoot op locatie laat plaatsvinden op een plek wat jullie prachtig vinden en waar jullie je prettig voelen. Met de gegeven tips van hierboven kom je denk ik een heel eind om een mooie locatie uit te zoeken. Kom je er niet uit? Dan denk ik graag met je mee. Ik ken natuurlijk genoeg mooie plekjes in de omgeving met elk een eigen uitstraling als resultaat. Neem gerust contact met mij op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Interesse in een familie fotoshoot?

Kom met mij in contact

Ben jij gecharmeerd van mijn foto’s en wil jij een familie fotoshoot? Dan kom ik graag met jullie in contact. Ik zou jullie familie graag op een mooie manier willen vastleggen.

Neem geheel vrijblijvend contact met mij op. Ik maak graag een afspraak om jullie persoonlijke wensen door te spreken.


    Ik geef hierbij toestemming om mijn gegevens te verwerken, zoals omschreven in de privacyverklaring.